" Thousands of years ago, cats were worshipped as gods. Cats have never forgotten this." - Anonymous                
Cattery Baninka -
 
 
 


21 oktober 2018

Hoe gaat het nu?

  Na het laatste nestje weggebracht te hebben naar hun adoptieouders, is het stil. We missen de vrolijkheid die alle       kittens, 5 dit keer, met zich meebrengen. De eerste 3 weken van hun bestaat uit eten, slapen, eten. en voorzichtig omrollen en uiteindelijk de eerste stapjes. 
Wij wegen ze iedere dag om zo het gewicht in de gaten te houden, ieder grammetje erbij of eraf telt.  Na een week of twee begint de ontwikkelingsfase van het leren lopen, omdraaien, vechten en wederom veel slapen en drinken. Ze hebben nog van die heerlijke bolle buikjes, bolle toetjes en kleine oortjes die tegen hun koppies aangelijmd lijken te zitten.

Na een week of 4/5  beginnen de kleintjes met elkaar te spelen en wordt mama pesten een gezamenlijk spelletje. Ook beginnen ze al wat beter lopen, voorzichtig te klimmen, herkennen ze onze stemmen en geur...eigenlijk al met een week of anderhalf of als je ze flest nog eerder. En in de meeste gevallen stofzuigerproef. 
Omdat Zappa samen met de mama's heel veel wit doorgeeft hebben we altijd er wel een wit katertje of een wit poesje bij zitten soms zelfs meer dan de andere kleurtjes (blauw, black tabby, rood tabby met en zonder zilver). Ik ben heel benieuwd of ons nieuwe katertje, Perfect Percy (stamboomnaam) ik noem hem Frodo, hoeveel wit hij doorgeeft. Inmiddels ben ik er achter dat Frodo samen met Tinkerbell mee blue doorgeeft dan wit.

Ik ben een beetje afgedwaald.. wij doen dus de stofzuigerproef om te kijken of er dove kittens bij zitten.
Pyry (met blauwe ogen) is ons enige dover kater in al die jaren dat wij fokken met Zappa Zazu.. Als het witte poesje of witte katertje voor de fok wordt gekocht dan laten we haar/hem testen op doofheid met de z.g BEAR test. Zijn we trouwens verplicht van de kattenvereniging.

 Met een week of 6 gaan ze echt los.
Tussen de woonkamer en eetkamer plaatsen we een houten schuif zodat de ukkies nog enigszins in toom te houden zijn. Ze rennen door de woonkamer en beginnen voorzichtig de benen van de aanwezige mensen te bestuderen...kun je daar opklimmen? En ja hoor na 7 weken is het zover, onze benen veranderen in klimpalen. Vooral in de zomer is dit niet echt leuk....understatement. 

Ook de aanstaande adoptieouders hebben al een aantal keer de kittens bezocht en zien met spanning uit naar hun komst, het gaat opschieten. 
Na die 6/7 weken begint het socialiseren pas echt goed, ze maken kennis met hun grenzen en die van de aanwezige ooms, tantes, papa en mama. Onze kleine Tinkerbell ( 26-03-2018) gaat met het vijftal spelen, wat niet altijd wordt gewaardeerd door mama Toet. Tinkerbell kent haar eigen kracht nog niet en wil wel eens te enthousiast te keer gaan. Ook die fase gaat over. En kan het echte spelen beginnen en het aanleren van katse vaardigheden. Af en toe houd je je hart vast.
 
Met nog 3 /4 weken in zicht krijgen ze  hun eerste enting , keuring en wordt er een chip geplaatst. De gewichten zijn goed, poesjes zijn meestal wat minder zwaar dan de katertjes. Dit keer hadden we een primeur, er waren twee odd eyed katjes bij, een poesje Coco en een katertje Hugo. Hugo had zelfs twee kleuren in één oog.
Na 12 weken krijgen ze hun laatste enting en keuring en zijn bijna klaar om te verhuizen. En als alles goed gaat na de  prik verhuizen ze meestal na 13/ 14 weken.

Mijn man en ik brengen de kleintjes altijd naar hun toekomstige adres, dit is onze
 manier van afscheid nemen maar dat niet alleen: ook om onze positieve indruk te bevestigen van hun toekomstige blikopener. Die positieve indruk, op een enkel geval na, wordt altijd bevestigd en kunnen wij met een gerust gevoel de kittens achterlaten.

Natuurlijk komt er veel meer bij kijken bij het krijgen en het mede opvoeden van een nestje, maar het blijft leuk, spannend en 13 weken plezier. Karakters te zien ontwikkelen, je kunt er een hele boeken over schrijven. In één woord geweldig!

Inmiddels is onze Toet weer zwanger, uiteraard niet te bedoeling zo
 vlak na haar eerste nestje. Maar de natuur laat zich niet bedwingen... deze dame is zo stil krols dat heb ik bij al mijn poezen nog nooit meegemaakt. En mea culpa ik had haar eerder de pil moeten geven, een zeer slordige onachtzaamheid  van mij. 
Toet is uitgerekend rond de 23ste oktober. En haar buik is gigantisch net alsof zij een voetbal heeft ingeslikt. Hopelijk valt het voor haar het aantal kittens mee. 


Je kunt niet naar een kat kijken en gespannen blijven.

Charles Dickens

 
E-mailen
Bellen
Map
Info